Glass i stora lass

Igår fick jag en fantastiskt trevlig överraskning, frugan köpte en glassmaskin åt mig i tidig julklapp, oj oj oj.

Det bådar inte gott för kroppen det här…men det bådar gott för smakupplevelser.

Naturligtvis tycker jag om att ta saker ett steg längre, så det första jag gjorde var att börja googla hur man gör ”riktig” glass, läste på litegranna och knåpade ihop ett recept som just nu står o fryser till sig.

Receptet är följande:

Vaniljglass

Ca 1 L
4 stora äggulor
1,6 dl socker (140 g) (Funderar på att testa 1,2 dl/165 g honung nästa gång)
3,6 dl mjölk (360 g)
3,6 dl grädde (360 g)
1 st vaniljstång

1. Vispa ihop socker och äggulor
2. Häll mjölken och vaniljstången i en kastrull, värm tills det sjuder (70-75 grader)
3. Ta av mjölken från värmen
4. Häll ca 2 dl av den varma mjölken långsamt i ägg o socker smeten, rör hela tiden.
5. Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm smeten till ca 75-76 grader
6. Sila av smeten i en bunke och tillsätt grädden
7. Ställ in i kylskåpet och låt svalna
8. Stoppa i glassmaskinen o kör ca 20-25  minuter eller tills det blir ungefär samma konsistens som mjukglass
9. Flytta smeten till en annan behållare och ställ in i frysen

Första gången så tänkte jag göra vanlig vaniljglass och blir det bra så har jag en fin bas jag kan utgå ifrån, tanken är förstås att smaksätta glassen med öl bl.a. 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s