En sista tillsats innan buteljering!

Har experimenterat med att eftersöta mjödet i dagarna, först tillsatte jag endast 1 kg honung men restsötman var fortfarande alldeles för låg, så jag tillsatte 2 kg till, så totalt 3 kg extra honung för att eftersöta med och då kom vi upp i en restsötma på 17 P så nu är det bra med sötma, nu ska det bara få stå ett litet tag så att det mognar.

Iomed dessa extra tillsatser så kommer ABV att sjunka till strax över 15%, i samband med detta så tillsatte jag också kaliumsorbat, kaliumdisulfit och en skvätt med gelatin för klarning, satte kylskåpet på 5 grader.

Nu ska det få stå i några dagar tills allting klarnat och sedan blir det buteljering. Allt som allt så räknar jag med att få ut 13-14 L 15%-ig hallon- och blåbärsmelomel med en restsötma på 17 P, med andra ord en enligt siffrorna svagare och lite mindre söt Jadwiga fast med smak av hallon och blåbär istället för nypon och hallon. Ska bli intressant att se vad som blir av denna 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s