Ett litet prov på lönnmjödet

Det har varit lite lugnare i kylskåpet de senaste dagarna, ser ut som att det fortfarande går ur ganska mkt kolsyra ut vätskan däremot så jag bestämde mig för att ta ett prov o då hamnar vi på 28 Plato och en uppskattat styrka på 16% vilket är precis lagom, tror inte det kommer jäsa så mkt mer men funderar ändå på att döda jästen o låta den vara för att sedan buteljera vid lämpligt tillfälle.

När det gäller dessa söta mjöd så siktar jag ju en på att få ungefär samma balans som i Apis Jadwiga mellan styrka och restsötma, den ligger på 16% och 26 och nu ligger min på 16% och 28, kan nog inte förvänta mig ett bättre resultat än det i sammanhanget 😀👌

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s