Krampus – Recept

Dags att komma igång med det här igen, vi börjar med en julvariant av en starkare brownale. =)

Otterbo Krampus #67
12 L
7.6 %
51 IBU
OG: 16.8 P

Malt:
2500 g Maris Otter (65.8%)
700 g Brunmalt (18.4%)
400 g Caramel 60 L (10.5%)
200 g Rostade havregryn (5.3%)

Mäskningsschema:
50 grader @ 15 min
63 grader @ 30 min
70 grader @ 30 min
78 grader @ 15 min

Humle:
25 g Nugget (Kottar, 9.3%) @ 15 min
25 g Nugget (Kottar, 9.3%) @ 10 min
50 g Nugget (Kottar, 9.3%) @ 5 min

Övrigt:
1 ml färskriven muskotnöt vid slutet av koket

Jäst:
WLP007

2 svar till “Krampus – Recept

  1. Hej,
    Jag är nyfiken på ditt val av mäskschema. Tror du det blir någon skillnad om en ”vanlig” 67 graders mäskning används istället?

    • Inte någon enorm skillnad, jag valde detta för att jag tänkt börja göra proteinrast och sedan är testen av schemat för maximalt utbyte och utjäsning egentligen. Vill jag har ner kropp så hade jag nog kört 67-68 istället för 63 + 70. 😀

      Kan inte säga att jag vet exakt hur stor skillnaden skulle bli dock 🤷

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s