Sauron – Recept

Nu kommer det något riktigt spännande, en förhoppningsvis lätt rökig Imperial porter som bryggts med en skvätt lönnsirap. Jag kommer även att använda en annan vattenprofil än vad jag vanligtvis använder för mörka öl, ska testa att efterlikna en klassisk londonvattenprofil och även mäska lite högre än vanligt då man ibland menar på att det ska vara fördelaktigt för mörka öl, den som lever får se. 🙂

Otterbo Sauron #68
12 L
12 %
61 IBU
OG: 24.4 P (27.5 med lönnsirap inräknat)

Malt:
2000 g Maris Otter (31.8%)
1000 g Aromatic Munich Malt 20 L (15.9%)
1000 g Oak Smoked Wheat Malt (15.9%)
500 g Brunmalt (7.9%)
500 g Caramel 60 L (7.9%)
300 g Caramel 60 L (4.8%)
300 g Chocolate Malt (4.8%)

Mäskningsschema:
50 grader @ 15 min
63 grader @ 30 min
70 grader @ 30 min
78 grader @ 15 min

Humle:
65 g Bramling Cross (Pellets, 6%) @ 60 min (58 IBU)
35 g Bramling Cross (Pellets, 6%%) @ 0 min (2 IBU)

Övrigt:
700 g Lönnsirap (11.1%) (Tillsätts i slutet av jäsningen)

Jäst:
WLP007

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s