Här skriver jag om lite blandad utrustning som inte passar in någon annanstans.
På bilden ovan så ser vi en refraktometer, hydrometer, labbtermometer, tillbringare, damejeanne, humlekokspåsar, en vanlig köksvåg till humle och en känsligare våg för salt-tillsatser.
Refraktometern och hydrometern används för att mäta sockerhalten i vört/öl. Efter att vörten blivit öl så kommer refraktometern visa fel, men det finns verktyg som man kan använda för att kompensera för detta. Hydrometern fungerar alltid men man måste använda typ 0.8 dl varje gång man mäter.
Termometern säger sig självt, tillbringaren används att fylla på vatten lr vorlaufa vört.
Damejeannen används för att göra förkulturer.
Humlekokspåsarna används för att stoppa humle i och sedan ha humle i koket eller torrhumla. Påsarna gör att man inte får lika mkt skräp i vörten/ölet.
Vågarna används såklart för att mäta upp humle och salt-tillsatser.