Ändrat temperaturschema för The Godfather

Ni som hänger med vet att jag brukar öka temperaturen i kylskåpet gradvis 48 timmar efter att jag hystat i jästen.

Det som jag märkt är att med den jästen jag använder (wlp007) och ifall jag har ett OG på under 1.080 så jäser ölet ut för snabbt för att jag ska ha tid på mig att bara öka med en grad varje dygn.

Så därför testade jag något nytt nu o det är att öka temperaturen först på morgonen, sedan på kvällen samma dag för att sedan öka på morgonen nästa dag igen o då är vi uppe på 20 grader. Min känsla säger att det kommer funka bra så länge det inte blir för stor temperaturskillnad. Jag håller tummarna o hoppas det blir bra ☺

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s